diumenge, 7 de març del 2010

"L'última carícia, Terenci" a ICatFm

15 de Febrer de 2010
Jordi Cervera

IcatFM "L'última carícia, Terenci" 


"L'última carícia, Terenci" és el nom definitiu de la novel.la amb què Manel Guitart va guanyar la darrera edició del Premi Recvll de Blanes amb el títol "Les orelles de l'elefant" i l'edita Proa. El llibre arranca d'una vivència personal i representa un magnífic debut literari.

Guitart, que a començament dels anys 90 feia de periodista a Londres, va compartir tot un dia amb Terenci Moix. La mort prematura de l'escriptor li va portar la memòria d'aquella jornada plena d'emocions i confidències.

El llibre és sorprenent i captivador, amb una tonalitat propera a les memòries Guitart va deixant caure records, vivències, ficcions  i emocions i aixeca un conjunt d'una solidesa que enganxa.
Aporta la seva mirada, un punt mitòmana, cap a un personatge que ho va ser tot  i que, de fet, ho era tot quan es van conèixer. I també ho esquitxa de percepcions, d'intuïcions i de desitjos.

El resultat és un relat emocionant, ple de fantasies i realitats, tractat i plantejat amb una solidesa literària profunda i potent. Uns retrats íntims, tendres, que serveixen per enlairar un personatge que va ser capaç de crear un univers propi i ple de matisos.
"L'última carícia, Terenci", de Manel Guitart, premi Recvll de Blanes, l'edita Proa.

Jordi Cervera per iCatFM